Seerens dilemma lyder:
”Jeg er født dreng, men jeg føler mig ikke rigtig som en dreng. Jeg hader at spille fodbold og game, som de andre drenge i min klasse. Jeg tænker tit på, om jeg ville være gladere, hvis jeg var en pige. Jeg er bare rigtig forvirret. Hvordan ved jeg, om jeg skal skifte køn?”
I videoen tager pigen Nora ind til Børnetelefonen og snakker med voksne Ida, som arbejder hos BørneTelefonen.
HER ER EN TRANSSKRIPTION AF DEN DEL AF VIDEOEN:
Pigen Nora spørger:
”Er der egentlig mange, der ringer ind i BørneTelefonen, fordi de er i tvivl om deres køn, eller har lyst til at skifte køn?”
Voksne Ida fra BørneTelefonen svarer:
”Ja, det er der faktisk. Bare her det første halve år af 2021 var der faktisk over tusind samtaler med børn og unge om kønsidentitet. Så det er i hvert fald noget, der fylder for nogle børn og unge.”
Pigen Nora spørger:
”Okay. Hvorfor tror du, at der er så mange, der er i tvivl om deres kønsidentitet?
Voksne Ida fra BørneTelefonen svarer:
”Det er et godt spørgsmål. Jeg tror, at for mange børn og unge kan dreng/pige-kategorierne godt føles lidt for firkantede. Så kan man måske godt have lyst til at vide: Hvor passer jeg så ind? Hvilken kategori passer jeg ind i? Men det er faktisk helt okay at være i tvivl. Det vigtigste er jo, at man føler, at man kan være den, man er.
Pigen Nora spørger:
”Hvad skal man så gøre, hvis man er helt sikker på, at man gerne vil skifte køn? Det er der nemlig nogle, der godt ved.”
Voksne Ida fra BørneTelefonen svarer:
”Så er det noget, man skal tale med sine forældre, men måske også sin læge om. Om hvilke behandlinger, man kan få, og hvad de gør ved kroppen.”
Pigen Nora spørger:
”Hvordan kan man så fortælle sin familie og venner, at man er i tvivl om sin kønsidentitet?”
Voksne Ida fra BørneTelefonen svarer:
Så kan man fortælle dem, at man skal sige noget vigtigt til dem, og måske også, at man er lidt nervøs for det, man skal fortælle dem. Hvis man synes, at det er rigtig svært at få det sagt til ens familie og venner, så kan man få hjælp fra en lærer eller ens læge eller en anden voksen, man er tryg ved.”
Pigen Nora reflekterer over svaret:
”Det giver super god mening, tak for snakken.”
Her kommer videoen:
SÅ KAN JEG IKKE LADE VÆRE MED AT SPØRGE:
Mener BørneTelefonen (som er en del af organisationen Børns Vilkår) virkelig, at drenge, der ikke lever op til de stereotype kønsforestillinger, skal ledes ind på transkøns-sporet – uden at nogen nævner for dem, at der kan være alt muligt andet på spil – fx at de måske kan være homoseksuelle?
———————————————————————
HVORFOR BURDE BØRNETELEFONEN NÆVNE HOMOSEKSUALITET SOM EN MULIGHED?
Det burde de, fordi mange af de drenge, der lider af kønsdysfori som mindre børn, viser sig at være homoseksuelle.
Ifølge en undersøgelse foretaget af The University of Toronto, viste to tredjedele af drenge med kønsdysfori, som man ikke havde ladet skifte socialt køn, sig at være homoseksuelle eller biseksuelle, da de blev teenagere.
Kun 12 % af deltagerne i undersøgelsen fra Toronto identificerede sig stadig som transkønnede, efter at de var kommet i puberteten.
(Dokumentation: https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyt.2021.632784/full )
———————————————————————
HVORDAN BEHANDLER BØRNETELEFONEN GENERELT EMNET “KØNSIDENTITET”?
På denne side – https://bornetelefonen.dk/koensidentitet/ – på BørneTelefonens hjemmeside kan man se, hvordan de behandler emnet “kønsidentitet”.
Der kan man bl.a. læse følgende:
“Hvis du føler et behov for at ændre på din krop, kan puberteten være en skræmmende og svær tid. Det er nemlig der, at vores kroppe udvikler sig til fx at få skæg for drenge, eller bryster for piger.
Vil du gerne have stoppet puberteten, kan du godt få noget hjælp. I Danmark kan du nemlig få noget, der hedder stophormoner. Det betyder, at en læge kan give dig nogle hormoner, som stopper din krops udvikling.
Indtil du er fyldt 15 år, kan du altså mærke efter, hvilken krop du ønsker dig.
Når du er 15 år, kan du nemlig få det der hedder krydshormoner. Det betyder, at lægen kan give dig nogle hormoner, så din krop enten udvikler sig til enten at få flere mandlige eller kvindelige træk.
Det kan gøre nogle helt tilfredse, hvor andre stadig ikke helt føler sig som sig selv. Efter du er fyldt 18, kan du derfor søge om at blive opereret, så du fx kan få fjernet dine testikler eller bryster, og i stedet få kønsorganer fra dit ønskede køn. “
——-
KØNSDYSFORI ER SOM REGEL EN FASE, DER HOLDER OP IGEN. DET NÆVNER BØRNETELEFONEN HELLER IKKE NOGET OM …
BørneTelefonen nævner intet om, at kønsdysfori i de allerfleste tilfælde er en fase.
For 80 % af børnene forsvinder kønsdysforien, når de bliver teenagere. — Det har jeg dokumenteret her:
——————————————————————————————
NU også i PODCAST
Jeg har været gæst i Dansk Regnbueråds podcast. Emnet var kønsskifte for børn – og de mange meget problematiske lag, der er i den måde, vi tackler børn og unge med identitetsforstyrrelse på i disse år.
Du kan høre podcastepisoden her:
https://regnbuerod.buzzsprout.com/2063983/11681591-lotte-ingerslev-konskamp-for-born-unge-deres-foraeldre