Journalist Dorte Toft i Berlingske: “IOC op til OL i Paris: Sportsjournalister må ikke forklare, at transkvinder er mænd”

Uddrag fra Dorte Tofts artikel:

“Elitesportsfolk og rigtige feminister ryster på hovedet af IOC, der igen sætter hensyn til mænd i kvindeklæder højere end til kvinder. Ligger forklaringen i »Follow the money«, behov for et godhedsvasket image, eller bare i mænd?”

[…]

Ifølge IOC bør ingen formode, at transkvinder, altså mænd, har fordele i kvindesporten. Nu smider IOC tilmed en røgbombe forud for OL i Paris.

Sportsjournalister, der ved bedre, forsøges neutraliseret via et nysprogs-dekret.

Omtal ikke, at transkvinden, der stiller op i kvindeklassen, er »en biologisk mand«! Sådan lyder det i IOCs netop udsendte pressevejledning. Begrundelsen? Det er »dehumaniserende« for transkvinden.”

[…]

“Ifølge IOC bør man heller ikke skrive, at atleten »identificerer sig som« kvinde, men »er«. Det andet »indikerer at kønsidentitet er et valg«.

Hm. Når lobbyister kræver ret til at skifte køn, så ofte man har lyst. Når nogle fortryder skiftet til kvinderollen. Når den mandlige fetichist, der får sig en stivert ved at iklæde sig kvindeklæder, vælger at kalde sig for transkvinde. Når, når, når …”

———————————————

Dorte Tofts artikel kan læses her: https://www.berlingske.dk/kommentatorer/ioc-op-til-ol-i-paris-sportsjournalister-maa-ikke-forklare-at

IOC’s [transkønsindoktrinerende og kvinde-diskriminerende] pressevejledning findes her: https://stillmed.olympics.com/media/Documents/Beyond-the-Games/Gender-Equality-in-Sport/IOC-Portrayal-Guidelines.pdf